TOP 2012: Cele mai bune televizoare de 32 inch pentru a fi achizitionate in prima jumatate a lui 2012

Pentru a putea sa realizam acest top al televizoarelor, am asteptat ceva, in mare parte pentru lansarea noilor Smart TV-uri Samsung si a celor de la Philips, amandoua venind undeva in luna Aprilie a lui 2012. Aceasta lista va fi impartita in mai multe categorii, in functie de dimensiuni si criteriile principale vor fi reprezentate de calitatea imaginii (desi am ales in mare doar modele Full HD), pretul modelului, designul si popularitatea in vanzare si interesul manifestat de catre cititorii ElectroReview.

In paralel, pe profilul nostru de Facebook ElectroReview am demarat un nou sondaj pentru a alege brandul de televizoare cel mai popular al cititorului paginii noastre. Poate doresti sa alegi si tu producatorul tau favorit de televizoare, asta pentru a aduce date cat mai apropiate de realitate 😉

 In categoria televizoarelor cu diagonala de 80 sau 81 centimetri, alegerea a fost destul de simpla pentru ca toate modelele se incadreaza intre un pret minim de 2399 lei si un pret maximal de 3399 lei, cu perspective de scadere in viitorul apropiat, fiind modele noi. Televizoarele foarte recomandate de catre noi sunt cele de la Samsung (3 modele) si Philips si am ales doua modele 3D si doua fara imagine tridimensionala, cele fara 3D fiind cu cel putin 500 lei mai ieftine.

1.) Samsung 32ES5500 (vezi review, vezi pret)

Pe primul loc in ceea ce priveste performantele si in urma criteriilor personale de evaluare am plasat modelul Samsung 32ES5500. Cum am scris si mai sus, toate modelele sunt televizoare Full HD, Smart TV – deci se bucura de conectivitate extinsa si vin cu numeroase aplicatii. Chiar daca conexiunea la wireless se realizeaza doar prin adaptor special cumparat in plus si are mai putine medii de conectare, 32ES5500 fata de Philips 32PFL5007K/12 se bucura de o diversitate mai mare de aplicatii, decodarea sunetului este mai buna iar consumul energetic este cu aproximativ 15-20% mai redus. De asemenea, fata de modelul Philips din acest top, Samsungul are parte de un abilitate de Time Shift (inregistreaza programe fara sa le vizionezi) fata de simplu USB recording al modelului Philips. Pretul este de aproximativ 2300 lei (verifica aici), similar cu al modelului Philips.

2.) Philips 32PFL5007K/12 (vezi review, vezi pret)

Philips 32PFL5007K se apropie foarte mult de specificatiile modelului de primul loc, insa are un consum mai mare de curent iar sunetul nu este atat de perfect ca si la modelul coreenilor. In schimb, acest model vine cu Wireless incorporat, dimensiunea ecranului este mai mare iar materialele din care este confectionat TV-ul par mai solide. Un alt avantaj major al acestui model este faptul ca are o procesare a imaginii de pana la 400 Hz.

3.) Samsung 32ES6100 si Samsung 32ES6710

Am plasat amandoua modelele pe locul 3 din cauza faptului ca sunt modele aproape identice insa cu o calitate a constructiei usor favorabila inspre 32ES6710 care are parte de o rama de culoare gri-deschisa si se bucura de mai multa popularitate in review-urile din strainatate. Amandoua modelele sunt televizoare 3D, insa ES6710 se bucura de o procesare a imaginii la 400 Hz fata de 200 Hz la ES6100, lucru pentru care as fi putut sa nu plasez pe aceeasi pozitie aceste televizoare, insa diferenta de 500 lei in achizitie este una semnificativa din punctul meu de vedere.

[box type=”info”] Desi este un model de televizor mai vechi o alta recomandare de a mea merge spre Samsung 32D550, un model foarte popular care datorita faptului ca este in lichidare de stoc se bucura de un pret fantastic.[/box]

Una peste alta, indiferent de alegerea ta, toate modelele de mai sus livreaza continut la o calitate foarte buna – apropiata a ecranului, diferentele de pret fiind destul de mari as zice sa cantariti bine cat de mare nevoie aveti de functii precum 3D, desi mai important ar fi faptul ca intre Samsungul de pe locul 1 si Samsungurile 3D, acestea din urma poseda placa de wireless integrata, avantaj major daca vrei sa montezi televizorul pe perete si sa ai acces la continut de pe internet.

Toate televizoarele din prezenta lista au parte de tuner digital DVB-C si slot pentru card CI+, asadar in functie de operatorul de cablu nu mai aveti nevoie de media box/decodor pentru canale HD, si trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult cardul CI+ de la UPC recent lansat, insa este o varianta contracost.

[sam id=”3″ codes=”true”]

4 comentarii la „TOP 2012: Cele mai bune televizoare de 32 inch pentru a fi achizitionate in prima jumatate a lui 2012

  • 16 mai 2012 la 11:13
    Permalink

    Frumos articol si in general foarte util site-ul. Cred insa ca lista trebuie sa fie putin mai complexa si sa se extinda pe mai multe planuri. Sunt unii care nu sunt interesati de exemplu de functii smart tv dar vor in acelasi timp sa nu faca compromisuri la imagine (puteti face recenzii pentru un Sony Bravia KDL-32BX420, Sony Bravia KDL-32CX520, LG LK 520 (2011), LG LK530 (2012)? Site-ul este foarte bun dar exista loc de imbunatatiri, m-ar ajuta sa aflu despre tipul de panou folosit la display ( MVA, ASV, IPS Pro, S IPS, S PVA sau la samsung – SPLS), daca culoarea este pe 10 biti sau 8 biti. Pe partea de smart tv m-ar interesa daca se poate sa faceti review la LG LV 5500 ( 2011) sau LG LV570s (model 2012), Panasonic seria E5 sau E50(2012) sau E3, E30 (pentru modelele 2011) adica o diversitate mai mare pe site.

    Răspunde
    • 16 mai 2012 la 13:31
      Permalink

      Buna George,

      Momentan incercam sa ne marim echipa de editori..si suntem oarecum la inceput, promitem ca dezvoltam subiectele.

      Pentru acest articol ne-am rezumat la televizoarele cu productie 2012 despre care stim ca se vand bine.

      Am dori sa testam si calitatea imaginii pe viu, cu un instrument dedicat (am gasit) insa momentan site-ul nu se autosustine si distribuitorii inca nu ne acorda mare importanta datorita faptului ca nu avem atatia vizitatori cati si-ar dori ei pentru a ne trimite gratuit(gratuit..vorba vine, ca s-ar autopromova) produse la teste..dar muncim 🙂

  • 4 iunie 2012 la 16:17
    Permalink

    Laudabila intentia voastra si va urez succes, pentru a atrage ceva sponsori trebuie sa veniti cu ceva in plus fata de ce este afara, si ma voi referi aici strict la tv : analiza lor sa se faca in primul rand pe criterii exacte 1. Calitatea imaginii cre sa cuprinda pe langa nivelul de alb si cel de negru (care nu este intotdeauna edificator) si capacitatea de a reda niveluri de gri cat mai multe, se stie ca unii producatori sufera la acest capitol (ex. Samsung) care sub un anumit nivel de gri totul se transforma in negru, acelasi lucru este valabil si la nivelul de alb, nr de artefacte la miscare precum si acuratetea reproducerii culorilor. 2. Capacitatea de player unde se stie ca unii exceleza iar altii sufera 3.Cum se misca ca smart tv. Spun ca trebuie diferentiate notele deoarece fiecare cauta un tv adaptat nevoilor sale si e pacat sa ia un tv ca fiind cel mai bun daca el nu are nevoie de smart tv sau altceva si acel tv sa fie cotat mai slab la calitatea imaginii.Cand m-am referit la nr de tonuri de gri, acestea fac diferenta pe care o simtim noi ca fiind “mai natural”, si acestea pot fi mai importante decat un alb intens si un negru la fel de intens. Succes

    Răspunde
  • 13 martie 2013 la 10:47
    Permalink

    Samsung 32es5500 este pe departe cel mai bun tv pe 32 inch..imagine slaba la cei 100hz, culori puternice cat sa iti iafata
    Dupa parerea mea cele mai bune tv sunt 32pfl5507 philips(imagine f naturala), wifi.incp, conversie 2-3d, smart tv,, iar cel de.al 2 tv este sony bravia 32hx650, wifi incp, 100hz reali, imagine cu 2 clase peste price.samsung pana la seria 7000.
    La sasung nu se deosebeste nicio dif intre 100-400hz, chiar dk te uiti atent la detalii.
    Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *