Top lucruri de care să ții cont la instalarea unui frigider sau congelator

Ai cumpărat un nou aparat frigorific și te pregătești să îl pornești? Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de aparatul frigorific și pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viață și funcționare eficientă.

Locul de instalare trebuie să fie cât mai departe de surse de căldură

Plasează aparatul frigorific cât mai departe de orice sursă de căldură precum aragazul, plita sau cuptorul. Nu neglija nici caloriferul, este bine ca frigiderul să nu fie lângă calorifer.

Recomandările tradiționale spun de plasarea la minimum 150 centimetri de aragaz.

Ventilația adecvată – departe de mobilier

Este important ca și ventilația să fie cât mai adecvată, mai ales dacă vorbim de o combină frigorifică de sine stătătoare, nu încorporabilă. Este cât mai bine să ai o distanță rezonabilă față de perete pentru a circula cât mai bine aerul.

Instalează toate accesoriile livrate

Dacă combina frigorifică de exemplu a venit cu distanțiere față de perete, ai grijă să le montezi și pe acelea pentru a păstra o distanță față de perete cât mai adecvată.

Reglează piciorușele astfel încât aparatul frigorific să stea cât mai drept

De asemenea, ai grijă să reglezi piciorușele reglabile astfel încât noul electrocasnic să stea cât mai drept cu putință. Acest lucru este deosebit de important atât pentru buna funcționare a aparatului frigorific cât și pentru închiderea corectă a ușilor sau pentru cum stau alimentele în interior.

Punerea în funcțiune

Înainte de a pune în funcțiune orice electrocasnic, mai ales dacă a fost proaspăt livrat de la temperatură scăzută sau mediu umed, este bine să aștepți aclimatizarea aparatului frigorific la temperatura ambientală. Unii spun că perioada ideală ar fi chiar peste noapte, dar documentat nu am găsit informații utile.

De asemenea, după punerea în funcțiune, este bine să lași aparatul frigorific în funcțiune câteva ore, fără a plasa alimente în el. De exemplu, pentru congelatoare, acest timp poate fi și de 12 ore, iar pentru partea de frigider de aproximativ 4 ore. Este nevoie de acest timp ca circuitele să se rodeze și să ajungă la capacitatea optimă de funcționare. Acest lucru îl vei găsi și în manualele de utilizare ale aparatelor frigorifice.

Capacitatea de congelare a unui congelator poate fi și un indicator al cât de multe alimente poți să plasezi în el într-un timp scurt.

Reciclarea aparatului frigorific vechi

Este foarte important pentru mediu dacă înlocuiești aparatul frigorific ca cel vechi să ajungă la un centru de colectare sau să ajungă să fie folosit în continuare de către cineva.
Dacă cumperi online, de la eMAG, poți să alegi ridicarea gratuită a aparatului electrocasnic vechi la livrarea celui nou și deseori primești și un voucher în variile programe de tip RABLA. Mai multe detalii regăsești aici.
Dacă însă nu te mai folosești de aparat, poți alege și să îl vinzi pe site-urile de specialitate.

Cea mai rea variantă este aruncatul la gunoi, necontrolat. De altfel, aruncarea electrocasnicelor la gunoiul menajer se poate lăsa chiar cu amenzi usturătoare, așadar întotdeauna caută alternative prietenoase cu mediul pentru a scăpa de electrocasnicele vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *