Traficul Aerian din Satelit – Cate avioane sunt deodata “sus pe cer”

Poate pentru multi transportul aerian inca nu este cine stie ce chestie, insa pentru mult mai multa lume urcarea la peste 10.000 metri este o adevarata necunoscuta. Multa lume inca are fobii in privinta calatoriilor cu avionul, recunosc ca ma incearca si pe mine cateva emotii atunci cand pilotul ofera putere 100% motorului pentru a initia procedura de decolare, insa toate acestea sunt lucruri de obisnuinta. Poate acordam si prea multa importanta unui lucru de altfel banal, datorita procedurilor de securitate dintr-un avion sau procedurilor de siguranta explicate in avion, la decolare, de catre insotitoarele de zbor.

Iata mai jos un material video care arata cam cate avioane sunt sus pe cer in acelasi timp

Se observa varful din timpul zilei, in functie de fusurile orare, si principalele rute trans-atlantice care merg spre Statele Unite si Brazilia si de asemenea vedem ca si pe coasta de Est a Asiei, in Japonia sau pe coastele Australiei exista un varf de trafic aerian.

Pentru cei care sunt curiosi de cate avioane comerciale sunt pe traseu intr-un anumit moment, exista site-ul FlightRadar24.com unde poti sa adaugi inclusiv cateva filtre pentru a vedea de exemplu doar avioanele unei companii, de exemplu pentru Tarom callsign-ul este ROT iar pentru Wizz Air este WZZ.
Contrar opiniei generale, avioanele comerciale merg si ele pe cateva rute bine stabilite si nu au o ruta chiar directa si liniara, astfel ca de aceea de multe ori un avion isi ajusteaza pozitia si directia in timpul zborului.

De altfel, biletele de avion, mai ales la companiile low-cost sunt foarte ieftine iar cu putina planificare chiar si de la companiile full-service de transport aerian, cum ar fi Tarom, Carpatair sau British Airwaves se pot obtine preturi foarte avantajoase.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *