TV Tuner Extern pe USB pentru Laptop sau PC

Daca la un PC exista mai multe variante spre a receptiona posturile TV prin cablul TV, mai ales ca TV tunerele sunt ieftine si se integreaza direct in sistem, la un laptop posibilitatile de a incorpora un TV tuner intern sunt practic imposibile, pentru ca nu poti adauga direct in carcasa placa de receptie. Cu toate acestea, exista variante foarte comode spre a viziona si pe laptop posturile TV direct pe cablul prin care vine semnalul si anume prin adaugarea unui TV Tuner extern, cu conectare pe USB.

Faptul ca nu se prea stie de aceasta varianta de vizionare a posturilor TV pe laptop inseamna si ca piata din Romania nu ofera foarte multe variante de a cumpara si pe langa asta variantele disponibile sunt si ele destul de scumpe.

Oricare varianta o cumparati, pentru comoditate va recomand si un cablu de prelungire USB.

Tuner TV Kworld UB424-D

Este varianta mai ieftina – undeva la aproximativ 200 lei (verifica aici pret actualizat) si personal ar fi modelul care ma intereseaza cel mai mult.

Dintre avantaje:

  • Tuner digital si analogic
  • Ofera functie de captura impreuna cu timeshifting si programarea capturii (cum credeti ca se inregistreaza meciurile si emisiunile/serialele? ­čÖé )
  • are doua intrari audio
  • este mic
  • pentru Bucuresti prinde si 11 posturi transmise in formatul DVB-T, cu o antena atasabila inclusa in pachet

Ce nu imi place mai deloc este telecomanda, dar oricum accesarea meniului o vei face probabil cu tastatura. Recomand si un update de software/firmware la prima pornire pentru a receptiona toate posturile TV transmise in grila operatorului.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

TV Tuner Extern Compro U2500F

Un alt model foarte bine vazut, insa din pacate un pic mai scump, este modelul Compro U2500F, si acesta pe USB. Vine la un pret de aproximativ 280 lei (verifica aici pret actualizat). Ofera aproximativ aceleasi functii ca modelul UB 424-D de la Kworld, insa am observat ca lumea merge pe producatorul Compro mai cu seama cand vine vorba de placi tv-tuner care se integreaza in PC si nu se adauga ca un add-on pe USB.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Indiferent care model il alegi, ambele iti vor oferi functia de vizualiza televiziunea direct pe laptop, conectand cablul sursa la stickul USB al tunerului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *