UPC este primul operator care introduce cardurile CI+, pentru receptia canalelor digitale si HD fara decodor

UPC, operatorul cu a treia cota de piata in ceea priveste abonamentele incheiate pentru televiziunea in cablu, este primul operator care va lansa cardurile CI+ (Common Interface), printr-un parteneriat impreuna cu Samsung.

Cardurile CI+ sunt niste dispozitive care se integreaza intru-un port al televizorului(de obicei este pe parte laterala), astfel ca in cazul in care TV-ul nu este echipat cu tuner DVB-C sau daca rezolutia este una mai mare, permite decodarea sursei antenei si randarea imaginii intr-un mod perfect. Cea mai mare utilitate a acestui sistem, raspandit foarte larg in alte tari, este faptul ca nu mai ai nevoie de un decodor de semnal digital sau un media box, si astfel poti sa folosesti televizorul doar cu telecomanda acestuia si fara a mai avea cablul conectat la decodor si pe urma din decodor sa conectezi TV-ul pe conexiune SCART.

cum se instaleaza UPC CI+ Digicard

Serviciul prin card CI+ este disponibil in mai multe variante de pret, insa si integrat ca si optiune in pachetele de abonamente existente la operatorul de cablu UPC.

In plus, se pare ca cei care vor opta pentru aceste carduri, Samsung le ofera o reducere de pana la 400 lei la televizoarele Samsung, inclusiv la eMag. In rest promotia ar trebui sa fie disponobila si la Altex, Media Galaxy sau Samsung Plaza.

Ma astept ca dupa aceasta prima lansare si RDS-ul sa opteze pentru aceasta varianta, desi parteneriatul lor cu Huawei, care produce atat decodoarele cat si televizoarele merge prea bine ca sa popularizeze acest serviciu.

O lista sumara cu televizoarele compatibile cu cardurile UPC se regaseste aici, insa sunt sigur mai multe modele.

Cum arata cititorul UPC DigiCard

sursa stire: Wall-Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *