Vanzarile de jocuri video sunt in scadere, in retailul offline – se migreaza catre digital

Vanzarile jocurilor video in Statele Unite sunt in scadere libera, anunta NPD Group, de la o piata de 4.1 miliarde de dolari in 2011 pana la 3.2 miliarde dolari in 2012, ceea ce inseamna o scadere de aproximativ 22%. Insa aceasta scadere se inregistreaza doar pe segmentul comertului fizic si nu include statistici despre magazinele online de jocuri, Amazon sau vanzarile de pe Steam – care cu siguranta ar raporta alte cifre. De asemenea as putea intui ca si vanzarile de jocuri direct din Playstation Shop ar trebui sa fie in urcare.

As fi curios de aceste cifre si de la noi din tara, personal nu am cumparat niciodata jocuri noi de la retaileri, chiar daca mai stau cateodata cu ochii pe standurile de la Auchan, Flanco sau Media Galaxy.
Din Romania noi am cumparat jocuri mai ales de la eMAG sau Gamesline, datorita avantajului de a putea face precomenzi si pentru ca acesti vanzatori iti livreaza jocurile exact in data lansarii la noi in tara.

De asemenea analistii de la NPD spun ca in decembrie 2012 piata per ansamblu a crescut fata de lunile anterioare (ce surpriza ­čÖé ), datorita jocurilor de succes din seria Call of Duty, Assassins Creed sau FIFA, insa probleme cu numarul de vanzari au fost inregistrate la jocurile din serii nu intr-atat de cunoscute si de la publisheri care nu au forta celor de la Microsoft, EA Games sau Ubisoft.

Tot de la NDP Group avem si o statistica a celor mai bine vandute jocuri in decembrie 2012:

1. Call Of Duty Black Ops II

2. Just Dance 4

3. Halo 4

4. Assasins Creed III

5. Madden NFL 13

6. Far Cry 3

7. NBA 2K13

8. Skylander Giants

9. New Super Mario Bros. 2

10. Fifa Soccer 13

iar in ceea ce priveste consolele de jocuri se pare ca cel mai bine se vinde XBox 360, urmat de Nintendo 3DS, Wii, Nintendo DS, Wii U – insa consideram statistica inutila de vreme ce nu avem date despre cum au vandut consola PlayStation cei de la Sony.

Pentru Romania, un top pentru cele mai bine vandute jocuri in 2012 a fost realizat de catre GamesLine.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

 

sursa: Ubergizmo

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *