Ce inseamna ventilator tangential la un cuptor

Aerul cald din cuptor este eliminat mult mai usor, prin rotirea continua a acestui ventilator tangential. Totodata, in interior este asigurata o uniformizare a temperaturii, ceea ce asigura de fiecare data o coacere perfecta, pentru rezultate exceptionale, fara riscul arderii sau a coacerii insuficiente. In plus, se mentine in permanenta o temperatura constanta a usii cuptorului, ceea ce inseamna ca nu se vor mai aburi / transpira usile, iar portiunea preparatelor aflate in zona usii se vor coace la fel de bine si la o temperatura constanta, identica cu cea din restul cuptorului.

Cu alte cuvinte, fluxul de aer rece ce patrunde in cuptor prin orificiile din partea de jos creeaza un contracurent care face ca eliminarea de aer cald spre partea de sus a usii sa se mentina constanta. Condensul si umiditatea nu se mai formeaza nici in interiorul cuptorului, nici in exterior, la contactul cu alte obiecte din jur, precum mobilierul in care a fost incorporat. Astfel, prin geamul clar al usii, uscat si in interior, poti vizualiza oricand, cu usurinta, procesul de preparare al mancarii.

Ventilarea tangentiala permite astfel o calitate mult mai buna si un rezultat garantat in ceea ce priveste izolatia termica, pentru protejarea componentelor electrice si mecanice si, implicit, pentru asigurarea unei eficiente ridicate.

Reducerea temperaturii / Mentinerea unei temperaturi moderate, datorata ventilatiei tangentiale, in partile expuse la contact, este benefica si mobilierului adiacent, pentru ca nu il supraincalzeste si nu exista riscul ca in timp sa incinte si zonele din jur. Acesta este si scopul de baza al utilizarii ventilatorului tangential si, poate, motivul principal pentru care oricarui cuptor incorporabil nu ar trebui sa-i lipseasca un astfel de sistem. Temperatura mobilei din jur ramane aceeasi, ca atunci cand cuptorul este oprit.

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *