Ventilator Tun Heinner HTF75

Heinner HTF75 este un produs pentru sezonul cald care te ajuta sa te racoresti un pic, mai ales atunci cand ai nevoie de o solutie ieftina si un aparat de aer conditionat este fie prea scump, fie consideri ca investitia nu se justifica. Noi am cumparat un ventilator cu tun Heinner acum aproximativ 2-3 saptamani, cand a inceput sa dea caldura si putem sa spunem ca suntem destul de multumiti pentru raportul calitate pret (verifica aici pret actualizat) si utilitatea acestuia.

In prima instanta am fost relativ dezamagiti pentru ca am montat ventilatorul intr-o camera de dimensiune mai mare si nu reusea sa impinga curentii de aer suficient de tare, insa ne-am dat seama ca de fapt in acea camera nu se preteaza o astfel de solutie, avand 40 metri patrati. Pe urma, am urcat ventilatorul intr-o camera mai mica sa il testam mai in concordanta cu standardele sale si sa putem sa exprimam o opinie avizata. Parerile noastre despre acest ventilator Heinner, in articolul ce urmeaza.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Design

Ventilator Tun Heinner HTF 75

Aparatul este estul de inalt, are undeva pana in 80 centimetri cu tot cu suportul sau insa fanta de ventilatie a acestuia este de aproximativ 55 centimetri, fiind dispusa incepand cu nivelul gleznelor in cazul in care stai la un birou. Daca stai la o distanta suficient de mare de aparat, dar nu mai mult de aproximativ 4 metri, isi face bine treaba si simti in toata latura puterea de ventilatie.

De ce am fost dezamagiti este imbinarea standului, care chiar daca este o solutie foarte ingenioasa pentru a salva spatiu si a-l monta usor, calitatea acestuia nu este de top si aparatul cateodata sta inclinat, noi ii spunem mai in gluma mai in serios ca sta ca turnul din Pisa.

Functii si Ventilatie

Aparatul este dotat cu 3 trepte de ventilatie, puterea ventilatorului fiind de 50W la treapta maxima, asta insemnand ca are un cosum de curent extrem de mic.  De asemenea, in partea superioara avem 5 butoane, 4 pentru reglarea puterii si pornirea aparatului si inca un buton pentru a activa sau dezactiva oscilatia ventilatorului. In plus, vine dotat si cu un timer, utilitatea caruia nu o vad in mod expres absolut necesara, fiind un mic moft, poate doar daca vrei ca ventilatorul sa isi faca treaba in dormitor pana adormi. Problema mica este ca timerul este mecanic si astfel are un ticait sesizabil;ceea ce pe perfectionistii din echipa ElectroReview i-a deranjat.

Panoul de comanda cu butoanele de operare si timerul mecanic de 120 minute

Ventilatia daca spuneam ca este decenta in ceea ce priveste puterea efectiva intr-o camera de dimensiuni mici sau medii, oscilatia din pacate nu este reglabila – poti doar sa o activezi sau sa o dezactivezi. Acum problema pe care o vad eu totusi este faptul ca oscileaza doar sub un unghi de 90 – 105 grade, ceea ce pentru o chestie rotativa mi se pare relativ putin. Acum e drept, daca ventilatorul este folosit de doua persoane este destul de ok.

In ceea ce priveste puterea de ventilatie, fie ca este la 1 sau 3, se simte. Zgomotul produs de ventilator nu este chiar mare, insa probabil acest lucru si datorita faptului ca inca nu s-a depus praf pe componentele interioare. Din fisa produsului se observa ca acesta are un nivel de zgomot maxim de pana in 62 decibeli, ventilatorul este facut in China (PRC) si a trecut testele de siguranta.

Specificatii si productie

Asa cum se observa si din poza, cablul de alimentare al ventilatorului are o dimensiune destul de mare pentru un astfel de produs, masurand aproximativ 1,50 metri.

Concluzie

Din punctul nostru de vedere, avand in vedere pretul acestui produs, consideram ca merita banutii mai ales pentru o solutie de compromis. Evident, nu raceste aerul ci doar il recircula oferind astfel doar senzatia unei temperaturi mai scazute. Orice ventilator ti-ai cumpara, cu toate vei dori sa se sfarseasca canicula, pentru ca este doar o mica alinare, daca comparam cu performantele unui aparat de aer conditionat, care de cele mai multe ori sunt cel putin de 10 ori mai scumpe.

Daca merita un ventilator cu tun in detrimentul unuia clasic, sincer sa fiu, incat nu sunt convins. Noi l-am cumparat pentru ca ni s-a parut ceva mai inedit si ne-am setat asteptari pana la urma peste puterea unui ventilator.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *