Vineri e Black Friday. La ce reduceri ne putem astepta?

Cel mai asteptat eveniment de shopping, la doar un an de la prima editie, a devenit Black Friday. Magazinele online si in general toti comerciantii au inceput pregatirile si discutiile cu furnizorii inca de la sfarsitul lunii august pentru a putea oferi cele mai tari reduceri posibile.

Noi am facut lista magazinelor cu reduceri de Black Friday si pana vineri speram sa o completam total, asa ca ai face bine sa revii pe site-ul nostru pentru a putea alege cele mai bune oferte si a deosebi reducerile reale de cele doar spuse promotii. De asemenea, la fel cum s-au pregatit magazinele, ne-am pregatit cu material de studiu si noi, din timp – istoria Black Friday.

Cum s-au pregatit magazinele pentru Black Friday?

Un articol pe care l-am gasit deosebit de interesant este pregatirea celor de la eMAG pentru Black Friday-ul de anul acesta. Din articol putem observa ca cel putin din punct de vedere al strategiei hardware cel mai mare magazin online din Romania s-a pregatit inca dupa a doua zi de la evenimentul de anul trecut si au investit masiv in servere, baze de date, software si echipamente conexe. Asadar, speram ca vor fi excluse mesajele de eroare cu sunteti prea multi sau server suprasolicitat.  De asemenea pregatirea a avut loc si in randul managementului pentru a putea face in timp real cele mai bune alegeri pentru a contrabalansa ofertele concurentei si a face clientii sa cumpere de la eMAG.

De asemenea, sper ca anul acesta sa fie un stoc extrem de consistent pentru produsele la oferte generoase, pentru ca anul trecut deja de la ore foarte matinale ofertele s-au epuizat, cu toate ca unii comercianti au anuntat pregatirea a cateva mii de unitati pentru fiecare produse din oferta – de exemplu daca ar fi vorba de un televizor, ma indoiesc ca ar putea satisface cererea.

La ce ora incepe Black Friday?

eMAG inca nu a publicat ora in care va incepe vineri promotia, insa anul trecut pe magazinul lor a inceput la ora 5 dimineata!

Reducerile la PCGarage vor incepe la ora 00:00, la fel si la F64, iar la Koyos reducerile vor fi incepand cu ora 6:00.

depozit amazon de black friday
Depozitul Amazon.com de Black Friday

Black Friday in Presa

Un articol interesant despre pregatirea celorlalte magazine online am gasit din nou pe Ziarul Financiar, iar cei de la Pro TV am observat ca au facut o pagina speciala pentru Black Friday insa continutul de acolo este dezamagitor, fiind practic doar un agregator de materiale traduse; insa avand in vedere expunerea producatorului media contribuie si ei la awarness-ul evenimentului.

De altfel presa a generat extrem de mult continut dedicat evenimentului – continut care de multe ori nu este relevant daca ar fi sa ma intrebati pe mine si incearca doar sa atraga trafic dinspre sectorul de pana acum dedicat blogurilor.

Care vor fi reducerile?

Reducerile cred ca se vor alinia pana la discounturi maxime de 70-80%. Desigur, aceste discounturi pe care le-as numi enorme, vor fi la produse consumabile si alte accesorii care fie au adaos enorm, fie sunt in lichidare de stoc oricum.

O categorie aparte vor fi laptopurile din ce cred eu, asta pentru ca in ultima vreme, cel putin la eMAG, am observat ca au disparut ofertele semnificative pentru aceste produse. Acest lucru este un lucru caracteristic inainte de marile promotii cand vanzatorii sunt intr-o stare de asteptare pentru a se calma preturile si a adauga discountul cel mai bun in functie de rulajul la pretul normal al produselor.

Asadar, daca va pregateati sa cumparati un laptop, sunt destul de sigur ca vinerea aceasta se va potrivi cel mai bine achizitiei tale, desigur, dupa o filtrare a ofertelor intre produsele participante la promotie, o buna sursa de informare putand si pagina noastra de review-uri pentru aceste gadgeturi.

Cu siguranta vom mai avea oferte si pentru televizoare, masini de spalat, combine frigorifice si telefoane mobile. Pentru aparate foto cei de la F64 au spus ca vor avea promotii din toate categoriile de produse insa nu este de neglijat nici oferta celor de la eMAG, Flanco, Altex sau evomag.

Reduceri sau… “reduceri” de Black Friday?

In general inainte de orice promotie mare, in randul clientilor planeaza suspiciuni asupra veridicitatii ofertelor si procentului de reducere. De cele mai multe ori magazinele jongleaza cu procentul de reducere pentru a-l face sa para mai mare, asadar o reducere de 30% personal o iau ca pe una 15%. In plus, multe suspiciuni ale clientilor s-au dovedit a fi reale, cel mai recent exemplu fiind promotia Altex 20 ani, unde chiar daca vanzatorul are acoperire prin promotia distribuitorului, realitatea pentru clienti se rezuma doar la cati bani au dat pe un produs si ce le-a spus vanzatorul.

In ceea ce priveste Black Friday-ul de anul acesta, am incredere ca retailerii mari vor fi foarte atenti ca reducerile sa fie reale, chiar daca procentual si aparent vorbind ar putea fi mai mici decat anul trecut. Acest lucru se datoreaza faptului ca extrem de multi clienti si-au luat masuri de precautie si au verificat preturile cu ceva timp in urma.

Fan CourierDar curierii sunt pregatiti?

O data plasata comanda, se proceseaza, se pregateste…si intra in stadiul de livrare. Acum cateva saptamani am facut in zile distincte doua comenzi. Una a sosit la ora 20 seara si cealalta aproape de ora 21. Si curierul mai avea livrari. Acestia din urma sunt oare pregatiti? Nu de alta, dar au o mare responsabilitate si sunt un factor extrem de important pentru comertul online.

[sam_ad id=”47″ codes=”true”]

2 comentarii la „Vineri e Black Friday. La ce reduceri ne putem astepta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *