Whirlpool ADG 301 – Mașină de spălat vase încorporabilă îngustă cu capacitate 10 seturi

Whirlpool ADG 301 a fost alegerea noastră în urmă cu câteva luni când ne-am decis să trecem toate electrocasnicele în mod încorporabil. Este și prima noastră mașină de spălat vase și suntem încântați asupra consumului de electricitate, iar consumul de apă s-a redus semnificativ de când folosim o mașină de spălat vase.

Criteriile noastre care au contat spre alegerea ADG301 au constat în lățime mică(acest model vine cu o lățime de 45 centimentri), eficiență energetică ridicată și să fie un model prezent pe piață de ceva timp fără critici semnificative.

De asemenea a contat și bugetul, iar reducerea pe care am obținut-o la momentul achiziției a fost și el factor determinant –? verifică aici preț și disponibilitate.

Mașină de spălat vase încorporabilă bine proporționată

De menționat este că este o mașină de spălat încorporabilă, asta înseamnă că va fi livrată fără fronturi, panouri laterale sau superioare. De exemplu, pe panoul superior este izolarea dintr-un material dur textil, iar pe laterale este doar panoul metalic.

La livrare, fără front montat, ușa va sta ușor deschisă și este debalansată. În general lateralele se prind de corpurile mobilei, de asemenea frontul, ceea ce va balansa mașina de spălat vase.

Se poate folosi și neîncorporată, la o adică. Noi am folosit mașina de spălat vase și înainte de a o încorpora fără probleme (mobilierul a venit după câteva luni de la comanda mașinii de spălat vase).

Înălțimea maximă este reglabilă, standard are o înălțime de 82 centimetri și are niște mici piciorușe reglabile, nu ar trebui să fie probleme cu plasarea sub nici o mobilă (atâta timp cât expres nu este făcută la comandă mai mică). La noi blatul de deasupra începe de la 88 centimetri, așadar a rămas un ușor spațiu liber deasupra, pe care l-am umplut pentru a izola fonic mai bine.

De asemenea dimensiunea pe adâncime este de 57 centimetri, așadar oferă spațiu suficient pe sub blat și pentru un front mai gros. 

Aș puncta foarte mult pentru lățimea mașinii de spălat vase. Având o lățime de 45 centimetri, nu ocupă mult spațiu. Într-o bucătărie mică (de până în 8-9 metri pătrați) cred că fiecare centimetru câștigat contează, iar o mașină de spălat vase ar ocupa prea mult spațiu dacă ar fi de dimensiunea convențională de 60 centimetri.

Furtunul de alimentare cât și cel de evacuare este lung de aproximativ 1.5 metri, oferă o lungime foarte bună. Conectarea se face exact ca o mașină de spălat rufe, este același tip de robinet, iar evacuarea se face fie la o evacuare specială, fie direct în sifon.

Organizarea interioară putea fi mai bună

Un dezavantaj al acestei mașini de spălat vase de ADG 301 de la Whirlpool este că are compartimentarea interioară fixă, pieptenii de fixare ai farfuriilor nefiind rabatabili.

Coșul superior se poate ajusta pe două nivele de înălțime, ceea ce ajută semnificativ, dar coșul inferior are grătarele fixe, asta înseamnă că dacă ai o oală plasarea acesteia este un pic meh, noi alegem să punem oalele sus.
Un avantaj însă este coșul de tacâmuri, care este ușor de scos, se închide și se poate plasa în mai multe zone de pe coșul inferior.

Știam de acest aspect al organizării dinainte de momentul achiziției, iar cum în viață nu poți să le ai pe toate (și calitate, am mers înainte.

Capacitate de spălare de 10 seturi de vase

Capacitatea oficială de încărcare este de 10 seturi de vase, însă această capacitate este una pur teoretică, pentru că dacă ai pus un vas de dimensiuni ceva mai mare, a luat mult din spațiu. 
Aici punctează negativ faptul că brațele de susținere ale vaselor nu sunt mobile, dar realitatea este că spațiul interior ar fi fost același.
Pentru o familie de 2-3 persoane această capacitate echivalează (cel puțin la noi) cu o spălare zilnică, în condițiile în care de regulă luăm masa serios (cu gătit) mai pe seară și ceva ușor dimineața. 

Mai jos vedeți o poză cu ce se întâmplă dacă ai o tigaie, o oală medie și un castron de pus la spălat. 

Pe de altă parte, tigăile sunt spălate excelent, practic oala aceea de la Tefal în momentul în care am pus-o prima dată în mașina de spălat vase era neagră.

Whirlpool ADG 301 vine cu programele standard de spălare și programare intârziată

Foarte multă lume punctează la avantaje faptul că mașina de spălat are programare întârziată. În realitate sunetul produs de mașina de spălat vase nu este unul puternic, mai ales dacă este încorporată, producându-se sunet doar la evacuarea apei.
Dacă la început programam mașina de spălat de cu seară să pornească dimineața, în prezent nu prea ne uităm la oră, considerând că oricum nu deranăm vecinii. E adevărat, bucătăria nu este „legată” de vecini.
Așadar noi minimalizăm această facilitate a mașinii de spălat vase Whirlpool ADG 301.

Mai importante sunt programele de spălare, iar aici are toate programele preferate. Folosim constant programul de spălare clasic, acesta durează două ore.
Mai folosim câteodată și programul Eco sau programul Rapid, care are o durată de doar 25 minute, dar nu usucă vasele.

Whirlpool ADG 301 - Programe de spălat mașină de spălat vase încorporabilă
Whirlpool ADG 301 – Programe de spălat mașină de spălat vase încorporabilă

Ar fi utilă și funcția de încărcare pe jumătate, dar nu o folosim niciodată pentru că mereu se găsește câte un vas de adăugat pentru spălare 🙂 

Selectarea programelor la Whirlpool ADG 301 este ușor ciudată, dar cam așa funcționează toate mașinile de spălat vase. Practic pornești mașina de spălat vase și apeși butonul P (program) cu numărul programului dorit. 

Ce i-ar mai lipsi acestei mașini de spălat vase este un indicator luminos care să spună că este în funcțiune (modelele mai scumpe au un led care proiectează pe podea). 

Ce detergenți folosim?

Pentru mașina de spălat vase vei avea nevoie atât de detergent cât și de sare sau agent de limpezire.

Noi folosim pastile de tip Finish all in one, care ar avea și agentul de limpezire inclus, dar cum agentul de limpezire este ieftin, îl adăugăm și pe acesta.
Am cumpărat o dată din Kaufland la preț bun iar de acest Black Friday am cumpărat de pe eMAG. Acum avem stoc consistent.

Sarea am luat-o tot de la Finish, iar ca agent de limpezire folosim Somat.

De ce folosim pastile all in one împreună cu agent de limpezire? Aplicăm principiul efectiv de la mașinile de spălat rufe, oricât de bune ar fi pastilele de tip Pods care se topesc în cuvă, balsamul tot este binevenit pentru a se simți.

Whirlpool ADG 301 – Concluzie

Ca o concluzie, este prima noastră mașină de spălat vase, la momentul în care scriu acest review este la noi deja de aproape jumătate de an și este exact cum ne-am aștepta. Am mai folosit mașini de spălat vase, unele mai performante, altele performante doar cu numele.

Whirlpool ADG 301 este un produs cinstit, cu avantaje și dezavantaje și cu un preț care reflectă toate aceste lucruri.

[sam id=”3″ codes=”true”]

3 comentarii la „Whirlpool ADG 301 – Mașină de spălat vase încorporabilă îngustă cu capacitate 10 seturi

  • 13 februarie 2020 la 19:21
    Permalink

    Buna seara,
    Detinem aceasta masina de spalat vase incorporabila, si frontul asemanator, insa intampinam probleme la montarea frontului pe usa masinii de spalat vase. Mobila este cumparata de la Ikea, la fel si sistemul de prindere, sinele, o parte metalic, o parte plastic, plus alte balamale din plastic. Aceste balamale de fixare pe sina se rup foarte usor. Ce kit/ sistem de prindere al usii pe masina de spalat ati folosit? Ne-ar fi de mare ajutor si v-am fi recunoscatori. Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *