Masina de spalat cu incarcare superioara Whirlpool AWE6316, Clasa A+

Cand nu dispui de foarte mult spatiu in locuinta ta pentru o masina de spalat rufe, dar vrei totusi sa iti speli intr-un mod performant rufele, fara sa apelezi la firme de spalatorie, ai o singura solutie: o masina de spalat rufe cu incarcare verticala, pentru ca are dimensiuni mici si incape oriunde. Si ca sa atinga si performante ridicate, iti recomand masina de spalat rufe Whirlpool AWE6316, la un pret foarte bun (verifica aici pret actualizat).

In ceea ce priveste caracteristicile obisnuite, pot spune ca nu depaseste pe cele ale unei masini de spalat rufe standard, chiar si cu incarcare verticala. Pentru ca are dimensiuni asa de mici, capacitatea maxima de incarcare a acestei masini de spalat abia daca depaseste capacitatea obisnuita a masinilor de spalat conventionale, avand doar 5.5 kg la dispozitie in interior. Dar este suficient pentru familii mai putin numeroase sau pentru persoane care locuiesc singure. La fel, viteza de centrifugare maxima poate atinge doar 800 de rotatii pe minut, insa, pentru acest tip de aparat, mi se pare o valoare echilibrata, avand in vedere ca o viteza de centrifugare prea mare poate mai degraba sa dauneze in timp tesaturilor (citeste mai multe despre acest subiect in articolul despre cum sa iti alegi masina de spalat rufe).

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Sta foarte bine si la capitolul eficienta printr-un consum cat mai redus de energie electrica si apa, cu o clasa de eficienta energetica A+, o clasa de eficienta la spalare A si o clasa de eficienta la centrifugare B. Privind consumul, la asemenea clase de performanta, acesta este aproape insesizabil, cu valori de 0.85 kwh si 45 litri de apa consum in program standard.

La obtinerea unor rezultate exceptionale, contribuie si numarul variat de 18 programe, pe cat de utile, pe atat de inteligente: program rapid, de 30 minute, pentru rufele mai putin murdare; program de prespalare; program pentru spalare tesaturi din lana; program pentru rufe sintetice, program pentru rufe din bumbac, program pentru consum redus de energie, program pentru centrifugare intensiva, program pentru centrifugare delicata (asta da, este o noutate!), pentru a proteja fibrele din tesaturile mai delicate si fine; program pentru clatire intensiva; program tip spalare manuala; program pentru rufe delicate.

Pe langa faptul ca are deja un numar impresionant de programe, prezinta inca alte functii si sisteme utile si interesante: functie de oprire clatire, functie de evacuare, sistem de detectare spuma, selector al vitezei de centrifugare (in functie de tesaturi si de cat de murdare sunt rufele); sistem de distributie uniforma a incarcaturii, pentru ca toate rufele sa fie spalate in mod egal, la fel de bine; sistem de protectie impotriva pierderilor de detergent – ceva inedit si foarte util, intrucat foloseste astfel orice picatura / granula de detergent, fara sa iroseasca inutil.

De asemenea, permite programarea sa intarziata, la orice ora doresti, in functie de cand este potrivit sau avantajos pentru tine (chiar si noaptea, cand costul de electricitate este mai redus). Optiunea de pornire intarziata permite o intarziere chiar de pana la 24 ore. Ca zgomot produs, nu se distinge insa prea mult de alte masini de spalat, avand un nivel de zgomot la centrifugare de 74 dB si la spalare de 62 dB. Nu este, asadar, foarte galagioasa.

Fiind o masina de spalat rufe cu incarcare verticala, Whirlpool AWE6316 este destul de compacta, in linii simple, rotunjite, imbinand foarte bine bunul gust si functionalitatea. De culoare alba, sa ingusta, se incadreaza perfect in orice loc doresti sa o amplasezi, masurand doar 40 cm in latime si 60 cm in adancime; este insa mai inalta decat masinile de spalat cu incarcare frontala, masurand 90 cm. Tamburul are un volum de 42 litri. Cantareste 58 kg.

O masina de spalat rufe asemanatoare, tot de la Whirpool si tot cu incarcare verticala, este modelul AWE6101, dar cu tehnologia inovatoare Al 6-lea Simt / 6th Sense, o capacitate de incarcare si viteza de centrifugare mai mari (6 kg si 1000 de rotatii pe minut). Diferenta se vede si la pret, aceasta fiind putin mai scumpa.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *