Masina de Spalat Rufe 6th Sense Colours Whirlpool AWSX63213, Clasa A+++

Citeam mai deunăzi că românii își achiziționează mai ales mașini de spălat rufe cu cât mai multe plusuri peste clasa de eficiență maximă (A). Dacă și tu te numeri printre cei care consideră plusurile la clasa energetică un criteriu extrem de important când alegi o nouă mașină de spălat rufe, îți propun să arunci o privire asupra modelului Whirlpool AWSX63213, pentru că are clasa A+++ și un preț destul de bun (verifică aici preț actualizat) pentru ceea ce-ți promite.
De asemenea in pret poate fi inclusa si ridicarea produsului vechi si trimiterea la reciclat, astfel ca scapi de electrocasnicul vechi, de care nu mai ai nevoie, fara se te chinui sa il vinzi sau il depozitezi undeva – detalii aici.

Clasă de eficiență A+++

Whirlpool AWSX63213 e o mașină de spălat cu încărcare obișnuită, frontală, cu o capacitate de încărcare peste standard, de maxim 6 kg și cu o viteză de centrifugare pe măsură: atinge până la 1200 de rotații pe minut.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Având o clasă de eficiență energetică A+++, are și un consum  redus de energie electrică, dar și de apă. Pe lângă acest fapt, este dotată și cu câteva programe menite să mai reducă și ele din consum – cum este programul pentru consum redus de energie, conceput să ofere rezultate optime chiar și la o temperatură joasă. Astfel, cu un minim de consum de energie (oferit de cea mai bună clasă de eficiență a energiei, comparând cu un ciclu standard), îndepărtează, la un nivel superior, chiar și cele mai dificile pete, economisind cu până la 40 % mai multă energie electrică (diferența este realizată pentru ciclul de spălare a rufelor din bumbac la 60 °C, respectiv la 40 °C).

Programe și tehnologii concepute să economisească

Util în privința economiei este și programul rapid, de 15 minute, foarte scurt, care este special conceput pentru rufele mult mai puțin murdare, ca cele purtate de doar puține ori și care nu au nevoie de o spălare intensă și prea lungă. Cu programul scurt de spălare rapidă, în doar 15 minute ai rufe gata curățate și spălate. Câștigi astfel nu numai timp, ci și din celelalte resurse implicate la spălare: apă și energie electrică. Și mai util: acest program poate fi folosit cu 2 opțiuni de temperatură – de 20 °C, respectiv de 30 °C. Pentru ca acest program să funcționeze optim, sub aceste valori, încarcă cuva pe jumătate cu rufe, maxim 3 kg adică. Cantitatea de apă și energie electrică consumată se stabilesc în asociere cu o altă tehnologie economică – tehnologia 6th Sense – Al 6-lea Simț, de care această mașină de spălat dispune.

În plus, mașinile de spălat (ca și aceasta, de altfel) care îți oferă spălare rapidă și posibilitatea de a câștiga timp pentru a-ți putea desfășura și alte activități – casnice și nu numai – este un avantaj extrem de mult căutat la orice mașină de spălat. Acum, cu această opțiune, ai timp suficient la dispoziție ca să nu mai amâni spălarea rufelor, nici dacă ești prea ocupat(ă). Și nici dacă vrei să mai aștepți să se mai adune rufe murdare pentru a putea umple o cuvă ca să îți pui rufele la spălat.

Tehnologia 6th Sense – Al 6-lea Simț este concepută pe bază de senzori pentru a percepe cantitatea de rufe introdusă în cuvă la spălat și a-și adapta consumul la această cantitate.

Programe multe

Pe lângă aceste programe, opțiuni și tehnologii inovatoare de economisire a resurselor, Whirlpool AWSX63213 mai are destul de multe alte programe utile și diverse, ca să îți ușureze orice muncă și să îți spele cât mai bine mai toate hainele preferate: program de prespălare, program pentru țesături din bumbac, program țesături din lână, program pentru rufe sintetice, program antișifonare pentru a face rufele ușor de călcat, program pentru rufe colorate, pentru protejarea pe termen lung a culorii rufelor, program pentru clătire intensivă, ca să îți asigure haine curate, fără urme de detergent și alergeni din soluțiile de curățare – ideal pentru persoane alergice la compușii chimici din soluțiile de curățare și pentru hainele bebelușilor sau bătrânilor, mai predispuși la alergii; program pentru rufe delicate, program Mix, pentru amestec de rufe (culori și tipuri de țesături); program tip spălare manuală.

Pe lângă aceste multiple programe, tehnologia 6th Sense – Al 6-lea Simț  pe care această mașină de spălat o deține este 6th Sense Colours, adică vine cu un set de încă trei opțiuni de spălare, menite să protejeze, culorile din haine: pe lângă programul Mix de care v-am spus puțin mai sus, are și opțiune pentru Culori Deschise sau pentru Culori Închise (protejează de decolorare culorile închise și negrul din haine).

Clean + , o tehnologie pentru scoaterea petelor

De asemenea, Whirlpool AWSX63213 dispune și de tehnologia Clean +, pentru o curățare a rufelor mai murdare și cu pete dificile, fără a fi nevoie de pre-tratarea lor anterior. Acest ciclu de spălare special Clean + optimizează spălarea, procesul de scoatere a petelor și ajută un aditiv special împotriva petelor să își facă treaba cât mai eficient, optimizând performanța fiecărui agent activ.

Dispune și de un sistem de detectare a spumei, în caz că supradozezi cu detergent compartimentul special – în acest caz te va avertiza că nu e în regulă nivelul de spumă din interiorul ei. Este destul de silențioasă, nu foarte, dar nici gălăgioasă nu o poți numi – de fapt, cam majoritatea mașinilor de spălat rufe de pe piață sunt destul de silențioase acum. Așadar, are un nivel de zgomot de 75 dB la centrifugare și de 59 dB la spălare.

Design obișnuit, dar elegant

În rest, designul mașinii de spălat Whirlpool AWSX63213  este caracteristic mașinilor de ultimă oră de la Whirpool, prezente pe piață de vreo 2-3 ani: albă, cu un hublou gri, puțin diferit ca aspect față de al altor mașini, mai modern și mai elegant, cu geam concav, cu un buton rotativ simplu, metalic silver, de culoarea inoxului, și cu un ecran cu afișaj tip LED, destul de mare, care îți va afișa setările, timpul rămas și etapa ciclului de spălare setat, pe toată durata derulării programului. Despre alte modele de mașini de spălat și tehnologii specifice Whirpool, poți citi într-un articol dedicat.

Whirlpool AWSX63213 e mare, având în vedere că are o capacitate de încărcare peste standard; măsoară 84.5 cm în înălțime, 59.5 cm în lățime și 45 cm în adâncime.

Masina de spalat rufe 6th Sense Colours Whirlpool AWSX63213

Opțiune similară

Dacă ai o familie mai numeroasă și ai de spălat multe rufe de obicei, poți alege, tot de la Whirpool, o mașină de spălat rufe cu o capacitate mult mai mare, de 8 kg și cu o viteză de centrifugare ce atinge până la chiar 1400 de rotații pe minut. Aceasta este Whirlpool AWOC81401, cu o clasă de eficiență energetică apropiată de cea a mașinii de spălat prezentate mai sus: A++ și, având cam aceleași tehnologii și programe, vine la un preț apropiat de al acesteia, cu doar aproximativ 100 lei diferență. Astfel, devine mult mai convenabilă.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *