Whirlpool WQ9U2L – Frigider side by side încăpător și elegant

Whirlpool WQ9U2L este un frigider de tip side by side încăpător cu 4 uși (uneori denumit și frigider francez / french refrigerator – mai ales la americani). Modelul are o capacitate de 591 litri și are marele avantaj de a fi foarte versatil în utilizare cu cele 4 uși ale sale și compartimentarea excelentă.

Aparatul frigorific face parte din colecția „W Collection 4 Doors” prin care Whirlpool oferă aparate frigorifice cu 4 uși cu spații interioare compartimentate inteligent.

Acest frigider side by side (french fridge) de la Whirlpool are și un look foarte elegant, cu un finisaj de inox pe ușile din față. Părțile laterale sunt material plastic, dar cu un plastic de calitate destul de bună, așadar aspectul acestui electrocasnic este fără doar și poate unul premium.

Un alt aspect pozitiv al acestui side by side Whirlpool WQ9U2L este dat de faptul că are o clasă de eficiență ridicată – clasa E conform noilor clase de eficiență energetică. E destul de important consumul redus de electricitate.

Sigur, toate aceste funcționalități, capacitate mare de stocare și aspectul premium vine și cu un preț pe măsură – verifică aici preț actualizat.
Cu toate acestea, prețul cerut, mai ales dacă găsești frigiderul la promoție este unul destul de înțeles pentru un astfel de produs. Din păcate prețul frigiderului a mai tot crescut în ultimele luni, pe fondul inflației dar și a situației privind costurile de transport (este un produs voluminos). Creșterea prețului nu este însă un fenomem local, atribuit României, ci același lucru se întâmplă la nivel global.

Frigiderul este livrat într-o cutie imensă. Spre norocul nostru, cei doi curieri au adus aparatul frigorific în camera în care s-a făcut instalarea. Din fericire, ușa a fost destul de largă, așadar nu a trebuit să desfacem combina frigorifică în exterior.

Combina frigorifică vine livrată într-o cutie imensă. Este nevoie de cel puțin două persoane pentru a muta cutia chiar și în interiorul încăperilor

Desfacerea cutiei și a ambalajului este destul de provocatoare și în mod cert este nevoie de două persoane. Mutarea ulterioară a electrocasnicului este destul de facilă, acesta având niște roți în partea din față. Totuși, în orice moment e nevoie de două persoane.

La despachetarea produsului sunt foarte multe autocolante pentru protecția inoxului dar și a pereților laterali și superiori. Consumă destul de mult timp înlăturarea acestora.

Design premium

Designul acestui aparat frigorific este unul cât se poate de elegant și oferă un aer de produs premium. Și nu este doar despre design, ușile fiind de inox oferă atât vizibil cât și tactil un sentiment de produs lucrat cu atenție.
Displayul cât și butoanele sunt integrate foarte discret în marginea neagră lucioasă a părții inferioare a ușii. Acestea se activează doar la atingere, păstrând astfel un aspect discret, fără lumină inutilă.

Display pe panoul frontal al frigiderului
Display și butoane tactile de configurare (temperatură, mod vacanță, child lock) pe panoul frontal al ușii frigiderului

Dimensiunea aparatului frigorific este de 1.87 metri (înălțimea) respectiv o lățime de 91 cm și o adâncime de 70 centimetri.

Integrarea mânerului direct în ușă oferă spațiu dar și eleganță. Desigur și fără compromisul spațiului risipit inutil în exterior.

Aparatul vine cu destul de multe autocolante diverse pe el, personal recomand să le dați jos pe toate pentru a vă bucura total de designul conceput pentru acest aparat frigorific.

Capacitate mare de stocare și organizare interioară bună

Cu toate ușile deschise se vede capacitatea enormă de depozitare a combinei frigorifice side by side Whirlpool WQ9U2L

Capacitatea de stocare de 591 litri poate nu îți spune foarte multe, dar trebuie să știi că această capacitate este una suficient de mare pentru o familie de 4 persoane. Capacitatea este ajutată și de organizarea interioară excelentă.
Împărțirea capacității de depozitare între unitatea de congelare și cea de răcire (frigider) este următoarea:

  • capacitate depozitare unitate frigider – 388 litri
  • capacitate depozitare unitate congelare – 206 litri

Spre deosebire de un frigider side by side obișnuit, acesta are compartimentul superior care ține loc de frigider unit, chiar dacă sunt două uși. Faptul că este unit permite plasarea de elemente voluminoase, pe când disponibilitatea a două uși ajută la accesarea ușoară a celor depozitate în frigider.

Compartimentarea frigiderului este asigurată de trei rafturi mari de sticlă securizată. Raftul din mijloc are două poziții pe care se poate regla. Aș fi apreciat o flexibilitate mai mare privind mutarea acestor rafturi, dar ar fi afectat modul de așezare al compartimentelor interioare dispuse pe ușă. Rafturi de pe ușă care sunt și ele foarte importante și asigură un spațiu de depozitare absolut imens.

În partea inferioară a frigiderului sunt două cutii mari pentru depozitarea verdețurilor și a brânzeturilor fără a face transfer de miros cu restul frigiderului. Aici am depozitat de exemplul legumele, pentru că aceste compartimente sunt denumite și Fresh Box care oferă un nivel de umiditate potrivit pentru depozitarea legumelor și a fructelor. În

Rafturile de pe ușă sunt perfecte pentru depozitarea de cutii de lapte (de până la 1.5 litri), doze, borcane sau alte recipiente.
Pe ușa din stânga există și un compartiment denumit „Beauty Box”. Producătorul s-a gândit la faptul că există cosmetice (creme, parfumuri) care trebuie depozitate la rece, dar aici se pot depozita și eventuale medicamente sau se poate oferi o întrebuințare cu totul diferită acestui compartiment care este ermetic.

Tot frigiderul este iluminat de panoul LED plasat în partea superioară, cu o lumină rece destul de eficientă. Iluminarea este foarte discret asigurată și de emblema 6th Sense plasată pe un panou de refrigerare în partea din spate a compartimentului frigider.

Compartimentul frigider al combinei frigorifice Whirlpool WQ9U2L se bucură de un spațiu foarte generos pentru depozitarea alimentelor

Pe partea de congelare avem și aici două uși, dar de data aceasta congelatorul este împărțit în două. Partea de congelare este împărțită în 6 compartimente, din care 2 compartimente deschise în partea de sus care glisează în exterior, 2 compartimente medii și două compartimente tip ladă în partea de jos. Toate compartimentele glisează în exterior pentru manevrare ușoară.
Ușile nu prezintă compartimente, deși poarte ar fi fost util pentru anumite alimente. Partea din stânga a congelatorului are compartimentele denumite Fast freeze iar cele din dreapta sunt Flexi Freeze. Partea cu Flexi freeze oferă o temperatură mai variabilă a gradului de congelare.

În congelator avem și un dispozitiv de făcut gheață care poate fi manevrat cu ușurință. Poate fi foarte util pe timp de vară.

Dispozitivul pentru făcut gheață este în congelator și permite o manevrare facilă

Încă o dată insist pe compartimentarea foarte bună atât pe partea de frigider cât și pe partea de congelator.

Tehnologie modernă pentru eficiență energetică

Whirlpool se laudă la acest produs cu tehnologie modernă. Este prezent clasicul 6th Sense, care însă în cazul aparatelor frigorifice este tot un fel de sistem No Frost de răcire și adaptare a temperaturii pentru a-l face cât mai constant posibil. Astfel de funcții se întâlnesc în ziua de astăzi la toate aparatele frigorifice din gama medium, dacă nu chiar și la cele budget. Cu ajutorul tehnologiei No Frost, congelarea și răcirea alimentelor se realizează fără să se depună gheața și astfel aparatul frigorific nu mai trebuie dezghețat periodic.

Totuși, este de admirat clasa de eficiență energetică ridicată pentru zilele acestea ale unui astfel de aparat frigorific mare.

Pe ușa din stânga a frigiderului se regăsesc o serie de butoane de control, respectiv butoanele de control temperatură în compartimentele frigider și congelator; child lock precum și activarea modului de vacanță. Modul de vacanță practic dezactivează răcirea frigiderului, dar o păstrează pe cea a congelatorului.

Whirlpool WQ9U2L are funcționalitatea Total Zen prin care produsul se bucură de un nivel redus de zgomot, de doar 37 decibeli.

Un alt avantaj al combinei frigorifice de la Whirlpool este că oferă o garanție de până la 20 de ani pentru compresor. Pentru a vă bucura de această garanție este necesar să înregistrați la Whirlpool combina frigorifică.

Concluzie achiziție combină frigorifică side by side Whirlpool WQ9U2L

Achiziția acestei combine frigorifice este ideală pentru familii de până la 4-5 persoane. Compartimentarea prin cele 4 uși oferă o flexibilitate excelentă pentru stocarea multor tipuri de alimente iar designul exterior al electrocasnicului este excepțional. Trebuie avut însă grijă ca prin dimensiunile electrocasnicului acesta să intre cu ușurință pe ușile din casă.
Tehnologiile prezente la această combină frigorifică sunt fix cele necesare, fără nimic în plus față de ce nu ar fi necesar, iar acest lucru ajută și la un grad înalt de eficiență energetică.
Din păcate, prețul acestui aparat frigorific nu este unul mic, iar în loc să scadă, în ultima perioadă prețul a tot crescut.

Este posibil ca unii să adauge la un punct minus lipsa unui dozator de apă pe ușa acestui aparat frigorific, dar considerăm acest lucru ca unul care adaugă un plus de spațiu interior pentru o facilitate care credem că este mai degrabă ceva ce este folosit doar temporar și nu în regim permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *