Windows 8 liber la download cu testare gratuita timp de 90 zile

Dupa mai multe versiuni de evaluare dedicata exclusiv abonatilor diferitelor publicatii si servicii online, de astazi se poate descarca de catre toti utilizatorii versiunea de test finala Consumer Preview pentru Windows 8.

Fata de varianta anterioara, Windows 8 este un sistem de operare care in teorie consuma mult mai putine resurse si are un modul imbunatit pentru dispozitivele cu touch, extrem de util mai ales pentru pc-urile all-in one atat noi, cat si modele all-in-one mai vechi. De altfel, este interesant de vazut daca intr-o forma sau alta acest Windows 8 se va putea porta si pe tablete.
Pe langa optimizarea pentru ecranele touchscreen Windows 8 prezinta o serie de alte imbunatiri si o grafica substantial modificata, mai ales meniul de start este unul cu totul nou, astfel ca va prezenta o noua revolutie intre sistemele de operare.

De altfel, trebuie mentionat ca posesorii de Windows 7 cu licenta pot opta incepand de la lansare pentru un upgrade la Windows 8 la preturi extrem de mici, incepand de la aproximativ 15 euro, ceea ce este o evolutie semnificativa a abordarii preturilor de catre gigantul american fondat de catre Bill Gates – Microsoft.

Cerinte minime de sistem pentru Windows 8

Cerintele de sistem pentru rularea Windows 8 sunt la fel cu cele pentru Windows 7. Astfel, cerintele minime de sistem reprezinta un procesor cu frecventa de minim 1 GHz, memorie RAM minim 1 GB pentru versiunea de 32 biti si 2 GB pentru versiunea de 64 biti. De asemenea, spatiul disponibil pe hard disk-ul sistemului pe care se va instala trebuie sa fie de minimum 20 GB.

Pe langa astea, pentru diferite functii rezolutia ecranului trebuie sa fie de minimum 1024 x 768 pixeli, insa pentru functionalitate completa se recomanda un display cu rezolutia minima de 1366 x 768 pixeli.

Descarca / Download Windows 8

Descarcarea se face de pe site-ul oficial, aici.

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *