Yahoo a luat la cunostinta problemele de securitate si va dezvolta siguranta datelor

Dupa ce saptamana trecuta cei de la Yahoo s-au confruntat cu o serioasa problema in ceea ce priveste securitatea datelor confidentiale ale utilizatorilor, si mai ales in ceea ce priveste datele de logare ale acestora, astazi acestia vin cu clarificari suplimentare si dau asigurari ca isi vor imbunati securitatea site-urilor din grup.

Astfel, acestia au declarat ca toata problema a fost strict din cauza retelei Yahoo Contributor Network, anterior cunoscut drept platforma Associated Content; datorita faptului ca aceasta platforma nu a avut nevoie de parole puternice, fiind astfel usor de spart de catre hackeri. In fapt, respectiva platforma a fost cumparata in urma cu cativa ani “asa cum a fost” si nu au fost facute investitii serioase pentru upgradarea platformei.

De amintit este si faptul ca in realitate hackerii nu au vrut sa fure practic parole, ci doar au vrut sa traga un semnal de alarma catre yahoo, pentru felul in care acestia trateaza securitatea userilor.

Pana una alta, recomandarea noastra este sa folositi parole cat mai diferite pentru toate site-urile pe care va inregistrati si sa le schimbati periodic. E drept ca putini dintre noi facem asta, insa o parola alfanumerica puternica, cu caractere speciale, va scutesc de multe batai de cap pe termen lung.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *