Aragaz Zanussi ZCG21051WA, Alimentare Gaz, Functie Pizza

Mai sunt printre noi care nu au optat pentru schimbarea completă a electrocasnicelor într-unele moderne, de tipul celor incorporabile. Din fericire, se mai găsesc pe piață și astfel de aparate „tradiționale”, dar la fel de bune precum cele anterioare. În cazul aragazurilor, un „clasic”, dar foarte dotat și fiabil, e cam orice aragaz de la Zanussi. Mie mi-a plăcut, de exemplu, modelul Zanussi ZCG21051WA, mai ales că e disponibil și la un preț bun(verifică aici preț actualizat).

Alimentare pe bază de gaz, cu 4 arzătoare puternice, cu flacără pură, care vor încălzi rapid suprafața vasului de gătit – economie de timp

Cu alimentare obișnuită, pe bază de gaz, atât la plită, cât și la cuptor, aragazul Zanussi ZCG21051WA prezintă, ca mai toate aragazurile de pe piață acum, 4 ochiuri arzătoare la nivelul plitei: 1 arzător mare, un arzător mic și 2 arzătoare normale. Fiind patru, sunt foarte utile, putând prepara în același timp întreaga masă, cu mai multe feluri de mâncare, câștigând astfel timp. Totodată, aceste arzătoare sunt și destul de puternice, deci chiar îți vor prepara mâncarea rapid; au o putere de 1 kW, 2 kW, respectiv 2.6 kW. Plita prezintă și o siguranță împotriva scurgerilor de gaz, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința aceasta. De asemenea, poți începe să gătești imediat, căci arzătoarele sunt concepute cu flacără pură, astfel încât vasul de gătit să poată atinge imediat temperatura dorită. E de ajuns să pornești arzătorul dorit și întreaga suprafață de la baza vasului de gătit se va încălzi instant.

Aragaz Zanussi ZCG21051WA, Gaz

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Cuptor mare, cu funcție specială pentru copt pizza și orificiu de evacuare a aburilor

Cuptorul este destul de încăpător, cu o capacitate de până la 61 litri. Și acesta dispune de siguranță proprie împotriva scurgerilor de gaze. Din păcate, la nivelul tipului de încălzire rămâne tot… un clasic, în sensul că nu dispune decât de sistemul de încălzire obișnuit și anume încălzirea inferioară. Ce e nou însă la cuptorul acestui aragaz este că dispune de o funcție specială pentru copt pizza, ca într-o pizzerie italiană. Oricând ai poftă de pizza, îți poți face acasă datorită acestui cuptor; nu trebuie decât să selectezi setarea specială pentru pizza și vei obține rezultate surprinzătoare. Cuptorul are și funcția specială de Timer, pentru cronometrarea preparării mâncărurilor, astfel încât ai parte de precizie și siguranță mai mare în ceea privește reușita preparatelor tale. Știi astfel că sunt șanse mai mici să o dai în bară cu anumite rețete, fie ele și dintre cele mai pretențioase. Pereții interiori ai cuptorului sunt realizați din email negru ușor de curățat. Tot în interior, cuptorul vine cu o tavă metalică, pătrată, obișnuită pentru astfel de aparate, din metal emailat și un grătar metalic, reglabil pe 3 nivele. Ce mi se pare însă și mai util la cuptorul acestui aragaz este că are un orificiu special de evacuare a aburului, pentru evitarea formării condensului și pentru prepararea în condiții cât mai optime a mâncărurilor.

Ergonomic, spațios și eficient în interior – economie de spațiu

Deși e un cuptor ca mai toate cele standard, mai ales la exterior, cu un design simplu și apropiat de aragazurile anterioare pe care cu toții le-am avut, Zanussi ZCG21051WA e realizat într-un mod inteligent față de acelea: e conceput astfel încât să câștige spațiu în bucătăria ta, mai ales dacă ai o locuință mică și o bucătărie nu foarte încăpătoare – mă gândesc acum cât de util poate fi acest fapt pentru o garsonieră. Cu o lățime mică, încape cam în orice loc ai dori să îl amplasezi, fără a fi nevoie să faci astfel compromisuri de la performanță în scopul… obținerii de spațiu – acest aragaz este și ergonomic, și eficient. În schimb, în interior, dispune de același spațiu mare ca și în cazul altor aragazuri de pe piață, mai mari ca dimensiuni; ba chiar are și funcții interesante în plus, ca să te ajute să obții preparatele dorite fără prea multe bătăi de cap. De culoare albă, cu 2 grătare negre, metalice, din fontă, pentru a proteja ochiurile arzătoare, cu un capac metalic emailat, mult mai rezistent decât unul din sticlă și mult mai ușor de curățat, măsoară 85 cm în înălțime, 50 cm în lățime și 50 cm în adâncime.

Concluzii

Aragazul Zanussi ZCG21051WA e, într-adevăr, un aliat de nădejde, chiar și pentru cei cu familie, datorită funcțiilor speciale, celor 4 arzătoare puternice și, mai ales, câștigului de spațiu, fără a face compromisuri în ceea ce privește spațiul interior și rezultatele eficiente. În plus, e un aragaz sigur, cu siguranțe împotriva scurgerilor accidentale de gaze și orificiu de evacuare a aburilor în cuptor. Funcția specială pentru pizza, specifică aragazurilor Zanussi, e și ea un atu în plus, mai ales că vei observa avantajul ei în situațiile în care vrei să pregătești un preparat cu adevărat pe placul copiilor sau pentru mesele cu prietenii, cînd vă uitați la un film sau vreți să vă jucați. Prețul e și el foarte bun pentru ce oferă.

Alternativă la fel de clasică, dar și mai ieftină

Un alt aragaz, la un preț și mai mic (chiar foarte ieftin), mai ales pentru cei care caută asta: ceva clasic, dar eficient, fără funcții și tehnologii în plus, costisitoare, de altfel, ar fi Heinner HFSC-50SW. Într-adevăr, acesta vine de la o firmă producătoare mai puțin cunoscută, însă e o soluție bună de moment, mai ales dacă te-a lăsat baltă vechiul aragaz și nu dispui de foarte mulți  bani pe moment pentru a-l înlocui.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *