Plita incorporabila Zanussi ZGG66414CA pe Gaz cu Aprindere Electrica

Ai trecut deja la o bucatarie moderna sau esti pe cale sa iti mobilezi bucataria cu aparatura incorporabila? E cazul sa iei in considerare ca trebuie sa incepi sa alegi in primul rand aparate de baza, cum ar fi o plita incorporabila. Iti sugerez Zanussi ZGG66414CA, pentru ca are un pret atractiv, pentru orice buzunar (verifica aici pret actualizat).

Plita incorporabila Zanussi ZGG66414CA are alimentare standard, pe gaz (de aici poate si pretul mai mic fata de plitele incorporabile electrice, de exemplu), cu aprindere electrica integrata si control prin butoane rotative. Are, de aceea, siguranta proprie. Prezinta 4 ochiuri arzatoare, obisnuite, ca la plitele standard: unul mare, unul mic (economic) si 2 normale. Acestea sunt protejate de un gratar impartit pe mijloc, din otel puternic, ultrarezistent, cu rol de a oferi mai ales sprijin vaselor de gatit. Aceste suporturi au o forma speciala, ca sa mentina vasele perfect stabile in timpul gatitului. Iti usureaza astfel pregatirea mesei si iti reduce din griji.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Puterea arzatoarelor variaza de la 1 kW (arzatorul mic) pana la 2 kW, respectiv 3 kW (arzatorul mare). Puterea maxima a gazului atinge valoarea 8000. In plus, arzatoarele sale de gaz au fost concepute astfel incat sa poata asigura o flacara pura, fapt pentru care vasul atinge imediat temperatura dorita. Odata pornit un arzator, intreaga baza a vasului de gatit situat peste el se va incalzi imediat.

Imi place si mi se pare mult mai practic faptul ca butoanele acestei plite sunt pozitionate frontal, fiind mai usor de activat si de utilizat si mult mai la indemana decat daca ar fi situate lateral. Pot fi actionate printr-o simpla rotire. De asemenea, important si util este si faptul ca prezinta functie de deconectare automata, in cazul in care o uiti pornita. Stai astfel relaxat(a), pentru ca imediat ce o flacara a plitei s-a stins accidental, alimentarea cu gaz este oprita automat, fara a-ti face griji in plus in ceea ce priveste siguranta. Acest lucru este posibil datorita unui sistem cu termocuplu pentru siguranta gazului.

O alta bila alba primeste si pentru ca prezinta duze pentru GPL, permitand racordarea la o butelie cu gaz, pentru situatiile cand locuiesti intr-o zona unde nu se pot instala conducte cu gaze. Un alt avantaj il poate constitui faptul ca este complet neagra (mai putin butoanele, care, fiind de culoarea untului, formeaza contrast) – de aceea, poate fi usor de curatat si de intretinut. La acest lucru contribuie si aspectul mat si fin al tablei superioare din otel din care este realizata.

Cablul de alimentare are o lungime de 1.1 metri, suficient de lung, avand in vedere ca este un aparat incorporabil. Dimensiunile sale sunt cele obisnuite pentru o astfel de plita: 59.4 cm latime si 51 cm adancime. Nisa de instalare are 56 cm in latime si 48 cm in adancime. Vine impreuna cu un kit de conversie gaz.

Designul este unul simplu, elegant, datorita culorii (negru), fara a se remarca in mod special cu ceva la nivelul aspectului. Culoarea constituie un avantaj si este si eleganta, si, datorita acesteia, plita se incadreaza in orice decor al bucatariei tale. Un dezavantaj l-ar reprezenta tabla din care este realizata, nefiind la fel de calitativa si eleganta precum sticla vitroceramica, dar, este destul de bine si asa, avand in vedere pretul foarte bun.

Manualul de utilizare se regaseste, in limba romana, aici.

O alternativa, tot la un pret bun (chiar mai ieftina) si mult mai eleganta, tot neagra complet, dar cu butoanele situate lateral, in partea dreapta si din vitroceramica / sticla ceramica este Arctic ARSG64120S, mult mai convenabila in ceea ce priveste raportul calitate-pret.

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *