Zanussi ZWH7120P Masina de Spalat Rufe model 2012 cu capacitatea de 7 kg

O noua masina de spalat adusa in Romania la inceput de 2012 este Zanussi ZWH7120P, un model cu o capacitate mare si functii multe, inclusiv programare intarziata. Este o masina de spalat cu eficiente de spalare foarte bune si pretul la care se vinde este situat undeva la 1400 lei (verifica pret actualizat), un pret de lista standard fara eventuale promotii ofeerite ocazional de catre magazinele online.

Dimensiunea masinii de spalat nu este una foarte slim, chiar daca adancimea de 54 centimetri este usor sub standardul acceptat de 60 centimetri pentru o masina de spalat moderna. Totusi, avand in vedere capacitatea mare a modelului ZWH7120P, dimensiunile de 85 cm inaltime, 60 centimetri lungime si 54 centimetri adancime este acceptabil. Avand in vedere ca are o capacitate de spalat de pana la 7 kilograme cel mai bine se preteaza utilizarii in familii cu 3 sau peste 3 componenti. De asemenea, se poate incorpora si sub blatul mobilierului; mai ales daca doresti cumva sa il amplasezi in bucatarie, cum am observat ca procedeaza multi cu masinile de spalat, desi eu consider ca cel mai bine sta in baie sau in holul inainte de intrarea in baie. Acum…totul depinde de spatiul disponibil in locuinta ta ­čÖé

Daca cauti ceva cu o capacitate de incarcare putin mai mica, de 6 kilograme si mai slim, o alternativa potrivita ar fi LG F1289ND, care insa costa cu vreo 1-200 lei mai mult insa arata fantastic si are Direct Drive, insa momentan nu e disponibil (verifica).

Zanussi ZWH7120P are o clasa de eficienta energetica A++, consumand la un ciclu standard pe bumbac 1.07 kwh, clasa de eficienta la spalare A si o clasa de eficienta la centrifugare B avand o viteza de rotatie a tamburului la centrifugare de pana la 1200 rotatii/minut.

Masina de spalat are destul de multe programe, 15 la numar, avand toate cele uzuale cat si programe dedicate pentru consum redus de curent si apa, program pentru blugi, lana, program pentru haine care in mod normal ar putea fi spalate manual si program usor de calcat pentru camasi sau haine care necesita calcare. Programul de spalare rapida are 30 minute, un program standard de bumbac cu mai putina apa consumata, cu o temperatura de spalare de 30 grade. Acest program scurt se poate aplica si pentru alte temperaturi, mai inalte, insa creste durata de spalare pentru ca apa trebuie incalzita de catre masina de spalat.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Foarte comod la masina de spalat este ca are un program de programare intarziata, adica poti seta ca masina de spalat sa porneasca automat la o anumita ora. Consider ca e cel mai util cand il programezi de dimineata devreme si vrei ca pe cand te intorci de la munca hainele sa fie proaspat spalate pentru a le putea intinde la uscat.

Ca si alte functii, are cam tot ce este necesar de la o masina de spalat moderna in 2012, detectare automata a cantitatii (poti sa pui 5 kg de haine si se ajusteaza automat cantitatea de apa consumata – asa numitul al saselea simt de la Whirlpool), protectie impotriva inundatiilor si sistem de siguranta pentru copii.

Nivelul de zgomot este relativ mediu, are mai putin la spalare – 60 decibeli, si la centrifugare ajunge la 78 decibeli. Destul de bine pentru o masina de spalat de aceasta dimensiune si daca centrifugarea ar fi un pic mai silentioasa atunci chiar am putea spune ca Zanusii ZWH7120P este o masina de spalat silentioasa.

De asemenea, masina de spalat este dotata cu un mic display in partea superioara a panoului de comanda, care afiseaza timpul ramas in timpul spalarii si te ajuta la programarea intarziata sau la selectia functiilor de spalare. In rest, proramarea se face fie de rotita, fie prin apasarea butoanelor care au si mici leduri in partea superioara. Per ansamblu este un electrocasnic eficient si daca il prinzi la vreo promotie cu o reducere de 1-200 lei, chiar merita banutii, chit ca Zanussi face parte din clasa B de electrocasnice din punctul meu de vedere.

Pagina producatorului cat si datele oficiale ale produsului aici

Manualul de utilizare si instructiuni de folosire si de unde am extras specificatiile produsului este disponibil aici

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *