Zelmer Galaxy 01z010

Un aspirator dragut de la producatorul polonez de electrocasnice Zelmer este modelul Galaxy 01Z010, care vine cu un design foarte frumos. Capacitatea acestuia de colectare este relativ mica, potrivindu-se mai degraba pentru apartamentele mici sau unde nu exista foarte mult praf sau nu necesita o capacitate mare a sacului de alimentare. Chiar si asa mic cu e, are o putere de aspirare mare, 1800W si este dotat cu filtru HEPA 11 pentru filtrarea impuritatilor care ar putea iesi din aspirator. Pretul nu este cel mai ieftin, cum sunt aspiratoarele Heinner, insa cred ca calitatea acestui produs face ca pretul de aproximativ 250 lei (verifica aici pret actualizat) sa fie una corecta, si cine stie, daca mai intra si vreo oferta este chiar OK. Un model relativ similar, insa care nu beneficiaza de acelasi design frumos sau sa fie dotat cu filtru HEPA ar fi Heinner Clean Mate CV2015, insa care vine cu pret aproape la jumatatea acestui Zelmer.

Galaxy 01Z010 nu este un aspirator foarte silentios, fiind in clasa medie cu privire la nivelul de zgomot, atingand 78 dB la viteza de aspirare maxima, insa este de inteles acest lucru pentru ca motorul dezvolta o putere mare intr-o carcasa relativ mica. De asemenea, cred ca mai degraba au vrut ca aspiratorul sa fie cu un aspect modern decat unul cu o carcasa izolata fonic si care sa fie cu o forma geometrica mai regulata.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Aspiratorul este unul de tip uscat, asadar praful este colectat in interior, intr-un saculet nu foarte mare. De asemenea, inainte de motor are un filtru HEPA avansat, care face sa fie retinute particulele microscopice de praf si a nu fi expulzate apoi in aerul din incaperi.

Controlul aspiratorului este relativ usor, avand 3 roti, din care cele din spate mari, cauciucate astfel ca nu zgarie parchetul daca il tragi dupa tine 😀
Lungimea cablului este de 5 metri, are derulator automat, iar impreuna cu tubul telescopic si furtunul de aspirare are o suprafata totala de aspirare de pana la 8 metri, ceea ce zic ca e destul de bine.

Zelmer Galaxy 01z010 vine in cutie cu peria standard, accesoriu de aspirare pentru spatii inguste si perie mica pentru aspirarea suprafetelor textile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *