Masina de spalat rufe Hotpoint AQ83F29, 1200 RPM, 8 kg, Clasa A+++

Pentru cei care sunt adeptii aparaturii electrocasnice de cea mai buna calitate, pentru care, in primul rand primeaza calitatea, numarul de functii, dotari si durabilitatea, abia apoi designul, am totusi o veste buna; le poti avea de acum pe toate in ceea ce priveste masina de spalat rufe, pentru ca Hotpoint AQ83F29 pare sa le aiba pe toate si sa arate si foarte bine. La un pret pe masura, ce-i drept, dar calitatea si tehnologia avansata sub care a fost conceputa costa si ele (verifica aici pret actualizat). Unde mai pui ca inca este la oferta.

Dar cheltuiala cu masina de spalat rufe Hotpoint AQ83F29 va fi insa amortizata rapid, intrucat, avand o clasa de eficienta energetica A+++ si o clasa de eficienta la spalare A, consumul este aproape insesizabil; are un consum in program standard de 1.04 kwh si un consum mediu anual de 11660 litri de apa. Cu simbolul Ecotech, prezent la aparatele electrocasnice care indeplinesc cele mai inalte standarde de eficienta energetica, Hotpoint AQ83F29 ofera cele mai inalte standarde de eficienta la un nivel foarte scazut de consum. Clasa de eficienta la centrifugare este insa mai slaba, de tip C, dar la cele 1200 de rotatii pe minut, la viteza de centrifugare, aproape ca nu mai conteaza.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Apreciez faptul ca are o capacitate de incarcare foarte mare, de 8 kg de rufe, ceea ce o face extrem de utila pentru familiile cu un numar mai mare de membri. De fapt, e potrivita nu doar familiilor, ci oricui, ajutandu-te si in acest sens sa economisesti. Cu o capacitate atat de mare si o viteza de centrifugare buna, poti spala mai rar, castigand si timp si economisind si resurse.

Hotpoint AQ83F29 are o multitudine de programe si functii, permitand setari multiple si mixte, pliindu-se pe nevoile oricui, de aceea, este o masina de spalat rufe potrivita mai ales familiilor: program de extra-clatire, program pentru spalarea rufelor din lana (Woolmark Platinum), program pentru materiale sintetice, program pentru rufe din bumbac, program usor de calcat, program pentru protejarea pigmentilor hainelor colorate, program pentru consum redus de energie, program de spalare camasi, program lenjerie rufe albe, program pentru pilote, program pentru rufe delicate, program Mix, pentru amestec de culori si tesaturi, programare intarziata (Delay Timer).

Pentru ca are o capacitate mare de incarcare, permite incarcarea chiar si cu pilote (avand si un program pentru astfel de rufe) sau alte cuverturi groase din lana. Pentru cele din urma, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca le protejeaza intens datorita programului special pentru astfel de tesaturi, Woolmark Platinum Care, care, in acelasi timp, reprezinta certificarea maxima emisa de „The Woolmark Company” pentru brandurile de masini de spalat care sunt concepute sub tehnologii atat de avansate incat masinile de spalat ale acestora, cu o astfel de certificare, spala chiar si haine ultrasensibile precum cele din lana. Prin setarea programului Woolmark Platinum Care, poti spala chiar si haine cu eticheta de „numai spalare manuala”/„hand wash only”, sensibile, pentru ca acest program mentine delicatetea si finetea acestor feluri de rufe, chiar si dupa ce depasesti 20 de cicluri de spalare.

In plus, Hotpoint AQ83F29 prezinta o reglare automata a consumului, adaptandu-si setarile si consumul de apa si curent in functie de tipul de haine si de cantitatea de rufe incarcata, adica isi ia doar atata apa cat este necesara pentru cantitatea de rufe introdusa in cuva; de asemenea consuma exact atata curent cat este necesara spalarii respectivului program sau capacitati. De asemenea are un sistem overflow, pentru inundatii si un altul pentru protectie impotriva copiilor.

Masina de spalat rufe Hotpoint AQ83F29 este silentioasa, producand chiar mai putin zgomot decat un aspirator; are un nivel de zgomot la spalare de 51 dB si un nivel de zgomot la centrifugare de 79 dB. Nu este de tip Slim, dar nici nu este foarte mare in dimensiuni, masurand 85 cm in inaltime, 59,5 cm in latime si 55,1 cm in adancime.

Incarcarea se realizeaza frontal, printr-o usa obisnuita, cu hublou, insa poate doar la acest lucru se aseamana cu masinile de spalat rufe clasice. Si la culoare, fiind alba. Pentru ca hubloul este realizat din sticla fumurie, foarte eleganta si ultramoderna, fiind incadrat intr-o parte metalica de culoare argintiu inox mat, foarte modern la randul lui si care confera masinii un aspect minimalist, simplu si rafinat, facand-o sa se distinga de alte aparate electrocasnice printr-un design chic si de bun gust. Cuva este realizata din poliplex.

Cu afisajul de tip LCD, foarte modern la randul lui, obtii informatii importante precum etapa de spalare in care se afla masina de spalat in acel moment, temperatura, faptul ca se afla in etapa de centrifugare etc.

Pentru cei care vreti sa cheltuiti putin sub acest pret pentru o masina de spalat rufe sau pur si simplu e prea mult pentru cerintele voastre, aveti o alta alternativa in modelul aproape identic, de la acelasi brand, Hotpoint AQS73D29. Aceasta se deosebeste doar printr-un kilogram in minus la capacitatea de incarcare (de 7 kg), faptul ca este de tip Slim, are putin mai putine programe si… un pret cu putin mai jos. Totusi, pentru doar cateva detalii, care in timp devin importante, precum si pentru cele doar cateva sute de lei diferenta, cred ca mai degraba merita Hotpoint AQ83F29, descris aici. Pentru cei care nu aveti insa familie numeroasa, alternativa la ea constituie o achizitie mai mult decat buna, iar diferentele sunt insesizabile. Dimpotriva, oricare o veti alege, veti observa numai avantaje, pentru ca ambele au fost concepute in aceeasi idee, cu aceeasi linie si acelasi design.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *