Masina de spalat rufe Time Manager Electrolux EWP1464TDW, 6 kg, Clasa A++

Cand vrei sa iti schimbi masina de spalat rufe, incearca sa cauti macar cu putin peste ceea ce ai avut, atat la nivelul caracteristicilor obisnuite, cat si la tehnologiile inedite cu care vine in plus. Pentru ca trebuie sa o schimbi in mai bine! Si daca nu ai nevoie de una cu un volum foarte mare, o alegere perfecta mi s-ar parea Electrolux EWP1464TDW Time Manager, la un pret nici prea mic, dar nici foarte exagerat (verifica aici pret actualizat).

Masina de spalat rufe cu incarcare frontala Time Manager Electrolux EWP1464TDW are o capacitate de incarcare de 6 kg, foarte buna chiar si pentru o familie , dar nu prea numeroasa.
Viteza de centrifugare maxima este chiar… maxima, in sensul ca atinge chiar cele mai mari valori existente pe piata: 1400 de rotatii pe minut. Nu iti recomand insa sa te si folosesti de astfel de setari maxime, poate doar in cazul unor paturi sau materiale din tesaturi groase, pentru ca o viteza de centrifugare prea mare poate dauna tesaturilor, slabind fibra. Mai multe poti afla din articolul despre cum sa iti alegi masina de spalat rufe.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Ce apreciez insa cel mai mult, dupa capacitatea de incarcare suficient de mare, este clasa de eficienta energetica A++, urmata de o clasa de eficienta la spalare A si o clasa de eficienta la centrifugare B. Toate acestea reprezinta un consum extrem de redus si o economie cu fiecare ocazie. Are, asadar, un consum in program standard de 0.98 kwh si un consum mediu anual de 10208 litri de apa. Este, prin urmare, o masina foarte prietenoasa cu mediul inconjurator, dar si cu hainele tale. 🙂

Pe langa aceste caracteristici ideale, masina de spalat rufe Electrolux EWP1464TDW vine si cu o serie de programe interesante si utile: program de spalare lana, program pentru rufe sintetice, program pentru rufe din bumbac, program Jeans, program pentru consum redus de energie (inca un plus de economie in consum), program pentru matase / perdele, program Sport, program pentru rufe delicate, posibilitatea de programare intarziata etc.

Datorita optiunii de Pornire intarziata, tu decizi cand sa fie gata rufele tale, in functie de timpul de care dispui pentru a le descarca. Poti amana astfel pornirea masinii de spalat rufe cu pana la 20 de ore, chiar. Nu conteaza deci cand o incarci, din moment ce porneste si o descarci cand doresti tu sau cand dispui de timpul necesar.

De asemenea, fiind conceputa cu un sistem profesional, datorita functiei Time Manager, poti stabili tu durata unui ciclu de spalare, pentru ca aceasta masina de spalat isi poate adapta durata pentru fiecare ciclu. Astfel, porti ce doresti si, mai ales, cand doresti, regland ciclul in functie de timpul de care dispui. Rufele sunt astfel gata cand vrei tu, cu un bun management al timpului.

In plus, de real folos iti pot fi mai ales functiile si sistemele speciale cu care a afost prevazuta, precum sistemul de echilibrare a incarcaturii, pentru a reduce numarul de trepidatii in timpul centrifugarii (mai ales ca vorbim de o masina de spalat rufe a carei viteza de centrifugare poate atinge cote foarte mari), dar si al zgomotului, fiind silentioasa; functia Fuzzy Logic, ceea ce permite ajustarea consumului de apa, detergent si curent electric la tipul incarcaturii din cuva, astfel incat daca incarci pe jumatate, masina de spalat rufe va consuma resurse doar pe jumatate din programul standard; sistem de detectare spuma, in cazul in care ai pus prea mult detergent sau acesta a facut prea multa spuma; sistem de siguranta impotriva copiilor; protectie impotriva inundatiilor.

Deosebit de inteligent mi se pare si sistemul de dozare a detergentului, ideal pentru detergentii lichizi. Acesta este conceput astfel incat sa dozeze in momentul potrivit exact atat detergent cat este necesar incarcaturii din cuva. Cu dozatorul LiquiDose, fiecare strop de detergent lichid se elibereaza atunci cand este nevoie de el, fara risipa. Economisesti, din nou, detergent, deci bani.

Toate programele si functiile sale sunt usor de selectat si de controlat datorita comenzilor tactile simple, usor de navigat, datorita unui afisaj cu ecran LED.
Prin intermediul acestui display modern, afli tot ce doresti despre un ciclu in desfasurare, acesta oferind informatii clare despre starea incarcaturii. Cu taste tip Touch, ecranul te ajuta sa navighezi si sa selectezi personal durata unui program, viteza de centrifugare, dar si temperatura. Mai simplu de atat nici ca s-ar putea!

Din pacate nu este o masina de tip Slim, avand dimensiuni obisnuite pentru o masina de spalat rufe standard: 85 cm in inaltime, 60 cm in latime si 50 cm in adancime. Spuneam ca este destul de silentioasa, cu un nivel de zgomot la centrifugare de 78 dB si un nivel de zgomot la spalare de 60 dB.

O masina de spalat rufe cu care sa economisesti de la resurse prime (apa, curent, detergent) pana la timp si bani, implicit, Electrolux EWP1464TDW este o masina de spalat revolutionara prin specific, desi clasica la aspect (de culoare standard: alb). O recomand, pentru ca merita si poate multe.

Un model similar? Masina de spalat rufe Electrolux EWS1066EDW, identica, dar de tip Slim / ingusta si cu o viteza de centrifugare mai mica (de maxim 1000 de rotatii pe minut) – cum am spus, acesta nu reprezinta neaparat un dezavantaj. Costa insa cu in jur de 100 lei mai mult.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *