Beko WMB 50831PT – 5 kg- masina de spalat cu multe functii, ieftina

Daca la inceput oscilam mai mult sa imi cumpar o masina de spalat din gama Samsung Eco Bubble, pana la urma m-am orientat catre Beko WMB 50831PT, datorita catorva functii care se preteaza mai mult pentru nevoile mele decat o presupusa economie de detergent si o cuva mai speciala (Diamond Drum). Am ales Beko WMB 50831PT datorita faptului ca are program special pentru haine de culoare inchisa, program pentru haine care necesita teoretic doar spalare manuala si chiar daca nu am nevoie acum – program pentru haine murdarite de copii si pentru animale de companie. Pretul acestei masini de spalat este undeva la┬áin cazul in care il prinzi la reducere (verifica pret actualizat aici – livrarea gratuita).

De asemenea, WMB 50831PTde la Beko este o masina de spalat rufe cu un design slim, avand o adancime de doar 45 centimetri, astfel ca a intrat usor pe usa ingusta de la baie si nu ocupa nici mult spatiu (relativ).

Masina de spalat Functie PET Beko WMB 50831PT

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Un alt plus pe care l-am considerat in momentul achizitiei este faptul ca are un display care pare mai generos (datorita contrastului alb-negru) si a chiar si a calitatii produselor de la producatorii turci, care in ultima vreme pe langa un marketing foarte bine lucrat – consider ca au o calitate buna a aparatelor electrocasnice. De asemenea, serviceul prin reteaua Arctic acopera o foarte mare zona din tara, astfel ca in caz de probleme ma pot adresa serviceurilor prezente in fiecare oras din tara.

Despre calitatile si specificatiile tehnice ale lui 50831PT trebuie sa spun ca este destul de economica, mai ales in programul standard Bumbac 40 Grade Eco, avand un consum de aproximativ 37 litri de apa si 0.73kwh energie electrica. Cost? Aproximativ 0,50 bani. Desigur, spalatul este mult mai eficient in prgramele standard fara eco, unde deja consumul se dubleaza, dar tot este o valoare mai mult decat satisfacatoare, astfel ca masina de spalat ca si clasa de eficienta energetica intra la A+ si la cea de spalare la A. Viteza de rotatie a tamburului la centrifugare nu este foarte mare, avand doar 800 rpm (clasa D). Totusi, trebuie sa insist pe faptul ca am scos hainele aproape uscate (doar umede) iar aceasta viteza mai joasa este suplinita prin faptul ca centrifugarea dureaza un pic mai mult. Bineinteles, o viteza mare de centrifugare din nou nu este recomandata pentru multe haine cu tesaturi mai firave, astfel ca centrifugarea pentru mine nu reprezinta o valoare de tinut cont, pana cand vorbim de silentiozitate.

Despre silentiozitate, cum scriam mai sus, centrifugarea la o viteza nu extrem de mare aduce o valoare mai buna, astfel ca Beko WMB 50831PT are un nivel de zgomot maxim de 72 decibeli la centrifugare si de 57 decibeli la spalare. Spre deosebire de alte masini de spalat rufe, sunetul produs este mai electric – nu e placut, dar nu e atat de deranjant nici pentru tine si nici pentru vecinii tai.

Hubloul (usa de serviciu) are un diametru de 30 centimetri iar alimentarea cu haine se face mai greoi pentru ca masina de spalat este slim. Sa nu intelegi ca e greu, insa trebuie sa cladesti hainele ca sa stea bine pana inchizi ­čÖé Poate acesta e singurul dezavantaj remarcat pana acum in folosirea lui 50831PT. Usa se deschide la 155 grade, mai putin ca la alte masini de spalat(din cauza designului mai modern!) insa e suficient pentru comoditate.

Pe panoul de comanda butonul negru de langa display te ajuta sa programezi masina de spalat sa porneasca la o anumita ora, insa pentru mine acest lucru nu este ceva extrem de folositor. Nu am inca increderea sa las masina de spalat sa mearga la o ora in care nu sunt acasa. In rest, displayul afiseaza minutele ramasa pana la terminarea ciclului de spalare – un lucru util pentru mine, si de asemenea la programarea in functie de programe si temperatura aleasa iti arata cat va dura spalarea. Imi place foarte mult cum arata displayul si cum sunt pozitionate butoanele, intuitiv si fine la atingere. Poate selectorul de programe putea fi dintr-un material mai fin, insa cred ca aici au ales inginerii de produs in functie de randamentul in timp.

Per ansamblu, pentru o familia tanare pana in 3, poate maxim 4 componenti este masina de spalat ideala. Este ingusta, moderna, cu multe programari si functii si de asemenea destul de ieftina la cei aproximativ 950 lei la care se vinde.

 

One thought on “Beko WMB 50831PT – 5 kg- masina de spalat cu multe functii, ieftina

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *